Красиво жити - не заборониш. Як живуть "януковичі" в Росії?

07 ЛЮТОГО 2020 10:04

Проросійські посадовці часів Януковича активно освоюють простори московської Рубльовки.

Про це повідомляє український Телеграм-канал #Черговийпокраїні, який веде колишній заступник Міністра інформполітики Дмитро Золотухін.

Так, за даними каналу колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров, який втік до Росії навесні 2014 року, взяв в безстрокову оренду у Росії майже 50 соток землі в селі Петрово-Дальнє.  Ділянка знаходиться у власності Російської Федерації і до кінця 2014 року нею розпоряджався «Оздоровчий комплекс Рубльово-Успенський» Управління справами президента Росії.  Скільки Азаров за неї платить, якщо платить взагалі, невідомо.

В даних Росреєстра зазначено, що земля була виділена екс-прем'єру на підставі офіційного «листа» від 16.01.2015 №РС-6с, але не вказано, хто його підписав. Раніше Микола Азаров зізнавався, що в Росії йому був наданий статус політичного біженця особисто за вказівкою Володимира Путіна.

Навряд чи колишній прем'єр був змушений орендувати цю ділянку, бо йому ніде жити.  Дружина Азарова в 2014 році придбала ділянку площею 15 соток з будинком в 1,1 тис. Кв. метрів якраз по сусідству.  Аналогічні за площею ділянку і будинок в Петрово-Дальньому коштують близько 370 млн рублів. 

Але і це не вся нерухомість сім'ї Азарових на Рубльовці.  У тому ж році власницею 99 соток і вдома в селищі Жуковка стала Лілія Азарова - невістка екс-прем'єра, дружина сина Миколи Азарова Олексія.  В Україні останній є фігурантом кримінальної справи про отримання хабаря.  Ділянка такої ж площі з особняком в Жуківці зараз продається за 1,2 млрд рублів.

Екс-глава українського МВС Віталій Захарченко також був власником нерухомості на Рубльовці - разом з дружиною Людмилою він придбав ділянку в 40 соток і будинок в 660 кв метрів на території котеджного селища «Парк Вілл» в Жуківці.

Але в серпні минулого року пара  розлучилася і власницею, за документами, залишилася тільки Людмила.  Ділянки і будинки приблизно такої ж площі зараз продаються там за ціною від 161 млн рублів до 365 млн рублів.

Як повідовляв TrueUA, в Україні зарплату чиновників привяжуть до середньої по країні. 

Суспільство, 07.02.2020 10:04