Фото: Міноборони РФ

Кремль погрожує завдати ударів по ядерних об'єктах НАТО в Польщі

Російська Федерація вважатиме законною військовою ціллю ядерні об'єкти країн НАТО після їх розміщення на території Польщі. Водночас такі кроки не додадуть безпеки Варшаві.

Таку заяву зробив заступник міністра закордонних справ країни-агресорки Сергій Рябков. Він зазначив, що зрушення у цьому напрямі безпеки Варшаві не додадуть.

"Усі ті політики, які зараз з власних причин захоплено обговорюють у Польщі та за її межами таку схему, мають зрозуміти: зрушення у цьому напрямі безпеки Польщі не додадуть, а відповідні об'єкти точно стануть ціллю. І в нашому військовому плануванні вони будуть на передньому плані", — йдеться у заяві російського дипломата.

Рябков наголосив, що розширення ядерної програми НАТО має "дестабілізаційний та загрозливий" характер. Водночас, за його словами, наближення ядерної зброї Альянсу до кордонів РФ загострює загрозу для Москви. Також Рябков назвав дискусію про розміщення ядерних об'єктів НАТО в Польщі "історією, що розвивається", за якою Росія продовжить стежити.

Раніше повідомлялось, що президент Польщі Анджей Дуда та прем'єр-міністр Дональд Туск планують провести зустріч для обговорення розміщення ядерної зброї на території країни.

Нагадаємо, у січні стало відомо, що Сполучені Штати планують розмістити ядерну зброю у Великій Британії вперше за 15 років. Відповідна стратегія розроблялася через зростальну загрозу з боку Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 25.04.2024 16:32