Фото ілюстративне. Джерело: СБУ

Кремль вигадав новий "обмін полоненими" для рейтингу на виборах: Координаційний штаб спростував фейки

Російські Telegram-канали поширюють фейкові відео нібито нового обміну полоненими. В Україні застерегли, що такими новинами російська влада намагається підняти рейтинг під час виборів.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Там пояснили, що відео, яке активно поширюється в мережі, насправді з попереднього обміну полоненими, і про кожний обмін Україна повідомляє офіційно.

"Обережно — фейк! Російські телеграм-канали цими днями публікують фейкові відео, на яких демонструється нібито обмін полоненими між українською та російською сторонами у форматі 94 на 95", — йдеться в повідомленні.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими припускає, що пропагандисти поширюють цю інформацію напередодні виборів, аби підняти рейтинг прокремлівських сил.

Нагадаємо, керівник української розвідки Кирило Буданов розповів, що Росія ускладнює ситуацію навколо обміну військовополоненими "всіх на всіх". Водночас він запевнив, що незабаром у цьому напрямку відбудуться суттєві зрушення.

Водночас в Офісі генпрокурора наголошують, що Росія вибудувала розвинену систему тортур та жорстокого поводження з українцями — як військовополоненими, так і цивільними. За останніми оцінками, близько 90% українських військовополонених пройшли через катування, зґвалтування, погрози сексуального насильства або інші форми жорстокого поводження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.09.2023 22:12