Фото: ГУР

Яку важливу інформацію розповіли полонені льотчики РФ: відповідь Буданова

Головному управлінню розвідки вдалось отримати від російських полонених льотчиків об'єктивну інформацію про актуальний стан своїх підрозділів. Ці дані стали дуже цінними для українських військових.

Про це заявив начальник ГУР Кирило Буданов в інтерв'ю для документального фільму "Збиті льотчики Росії".

За даними військового, РФ зіткнулася з проблемою нестачі кваліфікованих військових льотчиків. Буданов особисто проводив бесіди з військовополоненими російськими пілотами, щоб отримати важливу інформацію.

"Було кілька льотчиків, які обіймали керівні посади у Повітряно-космічних силах Російської Федерації, які змогли надати нам об'єктивну інформацію про сучасний стан саме їхніх підрозділів. Ця інформація була для нас неоціненною", — наголосив начальник ГУР.

Також за його словами, старші російські офіцери льотчики також стали для України цінним обмінним фондом.

"Це велика користь була для нас. Тому що на них ми змогли обміняти чималу кількість наших військовополонених", — заявив Буданов.

Начальник української військової розвідки також оцінив високий рівень підготовки полонених, зокрема, внаслідок їхньої участі у війні в Сирії.

Нагадаємо, російського льотчика, який перегнав до України вертоліт Мі-8 у межах спецоперації української Воєнної розвідки під кодовою назвою "Синиця", звати Максим Кузьмінов. Він є капітаном, у РФ обіймав посаду командира Мі-8. 28-річний чоловік розповів, що перейшов на бік Збройних сил України, адже вважає війну проти України геноцидом та не схвалює дій своїх співгромадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 07:52