Фото: Pixabay

Кремлівська пропаганда "пом'якшує внутрішню втому від війни" у росіян, — ISW

Операція України у Курській області РФ викликала занепокоєння у росіян, але Кремль своїми інформаційними операціями "пом'якшує внутрішню втому від війни" у громадян.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Фахівці зазначили, що нещодавні внутрішні опитування росіян показали, що операція ЗСУ на Курщині ще не знизила рівень підтримки війни в Україні в Росії в короткостроковій перспективі. 

Так, згідно з результатами опитування російського "Левада-центру", наразі близько 78% респондентів підтримують російські військові операції в Україні — це більше, ніж 75% у липні 2024 року і 77% у червні 2024 року. Відтак, на думку аналітиків, такі результати опитувань свідчать про те, що найнижчий рівень підтримки росіянами війни в Україні був у лютому 2022 року, коли війну підтримували 68% респондентів, і що підтримка війни серед респондентів не опускається нижче 70% з березня 2022 року.

Натомість, як показало опитування, 91% респондентів стурбований українськими військовими операціями на Курщині. 

"Відмова Кремля повністю перевести російське суспільство в цілому на військові рейки і триваючі внутрішні інформаційні операції Кремля, спрямовані на нормалізацію війни в російському суспільстві, поки що пом'якшують внутрішню втому від війни, і що українська операція в Курській області не змінила цих настроїв. Той факт, що російське суспільство в цілому не відчуває втоми від війни, ймовірно, надає Кремлю гнучкості у виборі стратегії ведення затяжної війни на виснаження проти України", -- наголосили в Інституті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російське військове командування, можливо, перекинуло обмежені елементи, призначені для посилення пріоритетної наступальної операції Росії на Покровському напрямку для захисту від українського вторгнення до Курської області. Це говорить про те, що оперативний тиск від українського вторгнення до Курської області впливає на російські операції в кожному секторі по всьому театру бойових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 02.09.2024 08:15