Фото: Генштаб ЗСУ

Росія не надає коридор для евакуації своїх громадян у Курській області, — ЗСУ

Російська Федерація не надає коридору для евакуації мирних жителів у Курській області. Водночас ворожа армія продовжує обстріли населених пунктів.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Оперативно-тактичного угрупування військ "Сіверськ" Вадим Мисник. За його словами, українські військові спілкуються з жителями прикордонних населених пунктів Курщини.

"Вони (місцеві жителі, — ред.) говорять про те, що хочуть миру, що поза політикою, щоб все припинилося або дали їм коридор — змогу виїхати з зони бойових дій, що Росія не дає", — сказав Мисник.

Речник ОТУВ "Сіверськ" також зазначив, що російська армія завдає ударів по локаціях, де відсутні військові — по містах і селах. Загарбники застосовують керовані авіаційні бомби та дрони.

"Льодову арену Суджі вони нещодавно КАБом зруйнували, позавчора — школу-інтернат, доволі сучасну будівлю, і багато таких прикладів є", — наголосив Мисник.

Він підкреслив, що українські військові намагаються створити умови для нормального життя на землях, які контролюють. Проте більшість жителів Суджі змушені ночувати в підвалах через масовані обстріли з боку армії РФ. Вадим Мисник додав, що гуманітарна ситуація у регіоні складна.

Нагадаємо, як зазначають аналітики, російське військове командування, можливо, перекинуло обмежені елементи, призначені для посилення пріоритетної наступальної операції Росії на Покровському напрямку для захисту від українського вторгнення до Курської області. Це говорить про те, що оперативний тиск від українського вторгнення до Курської області впливає на російські операції в кожному секторі по всьому театру бойових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 01.09.2024 14:56