Кріштіану Роналду. Джерело: Instagram футболіста

Кріштіану Роналду став найкращим футбольним бомбардиром року: скільки голів забив португалець

Португальський форвард "Аль-Насра" зі Саудівської Аравії Кріштіану Роналду став найкращим бомбардиром у світі 2023 року. За календарний рік він забив 54 голи.

Про це повідомила "Трибуна". Такого показника не вдалося досягнути нікому в офіційних футбольних турнірах.

Фахівці підрахували, що 52 голи 2023 року забили англієць Гаррі Кейн із німецької "Баварії" з Мюнхена та француз Кіліан Мбаппе з французького "ПСЖ" із Парижа.

Норвезький молодий талант Ерлінґ Голанд із "Манчестер Сіті" (Англія) цього календарного року забив 50 голів.

В останньому матчі 2023 року "Аль-Наср" переміг "Аль-Таавун" (4:1). Кріштіану Роналду відзначився на другій компенсованій до основного часу матчу хвилині.

Щоправда, чимало футбольних експертів вважають, що до таких цифр варто ставити обережно, адже Кріштіану Роналду зараз виступає у відносно слабкій лізі Саудівської Аравії. Водночас вище названі найближчі конкуренти виступають в елітних чемпіонатах Англії, Німеччини чи Франції, де значно важче забивати голи при потужнішому спротиві захисників команд-суперниць.

Нагадаємо, що у вересні нападник клубу зі Саудівської Аравії та збірної Португалії Кріштіану Роналду заявив, що його давня конкуренція з гравцем "Інтера" Маямі Ліонелем Мессі вже добігла кінця. Його протистояння з аргентинцем змінило історію футболу, проте зараз воно вже завершене.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 31.12.2023 10:39