Олександр Кубраков. Фото: Facebook/Олександр Кубраков

Кубраков назвав кількість суден, які вийшли з портів України тимчасовим коридором

Після виходу із "зернової угоди" Росія 17 разів атакувала порти України. Однак це не завадило нашій державі налагодити роботу тимчасових коридорів у портах, з яких вийшло вже 21 судно. Під завантаження у порти зайшли 25 суден.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Він зазначив, що окупанти знищили майже 300 тисяч тонн українського зерна та на 40% знизили експортний потенціал портів.

"На сьогодні вже 21 судно скористалися цим коридором для експорту та 25 суден зайшли до портів під завантаження. Ми продовжуємо працювати над розширенням коридору, це наша відповідальність за продовольчу безпеку світу", — наголосив Кубраков.

Також урядовець разом з президентом Володимиром Зеленським та прем'єром Нідерландів Марком Рютте в Одесі обговорили експорт українського продовольства.

"Нідерланди — одна з країн-партнерів, які можуть стати партнером в захисті й української інфраструктури, і забезпечити системний експорт українського продовольства на світові ринки", — додав він.

Російська блокада моря

Країна-агресорка у липні 2023 року заявила, що виходить із "зернової угоди". При цьому рашисти почали майже щодня обстрілювати українські порти та зернову інфраструктуру. Щоби продовжити експорт продовольства, Україна відкрила у Чорному морі тимчасові коридори для торговельних суден. Маршрути передусім призначені для виходу цивільних суден, що перебувають в українських портах ще з початку війни.

Як відомо, вже понад 20 суден змогли прорвати російську блокаду Чорного моря.

Нагадаємо, 10 жовтня президент Володимир Зеленський заявив про швидкий запуск нового маршруту для експорту агропромислової продукції з нашої країни "Шляхами солідарності". Це відбуватиметься через території Молдови та Румунії. Він наголосив, що цей проект сприятливо вплине на розвиток бізнесу всіх країн-учасниць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 14.10.2023 14:52