Колаж TrueUA

Названо п'ять найдешевших туристичних міст Європи для відвідування навесні

Весна — чудова пора для відвідування Європи, адже у цей час тут ще немає таких натовпів туристів, як влітку. До того ж ціни ще цілком помірні.

Видання Travel Off Path, ґрунтуючись на денному індексі цін від Statista, назвало п'ять найдешевших країн Європи для відвідування цієї весни.

Софія (Болгарія)

Софія посідає перше місце серед найдешевшого відпочинку у Європі. Один день в болгарській столиці обійдеться в середньому в 40 доларів. Тут варто відвідати собор Олександра Невського, гору Вітоша та Національний палац культури.

За даними Travel Off Path, в цю пору року тут ідеальна погода. Температура повітря навесні в Болгарії становить +15...+20°C. 

Бухарест (Румунія)

Румунську столицю називають "Парижем східної Європи". Тут можна побачити такі приголомшливі пам'ятки, як румунський Атенеум, район Ліпскані та парк Герастрау. День в румунській столиці обходиться в 41,97 долара.

Краків (Польща)

Тут туристи можуть відчути чарівність європейського міста в його найбільш автентичній. У Кракові можна оглянути деякі визначні пам'ятки світового класу, такі як базиліка Святої Марії, Тканинний Хал, Аушвіц-Біркенау, Королівський замок Вавель і парк Планті. День відпочинку тут вартуватиме приблизно 47 доларів на день.

Будапешт (Угорщина)

Будапешт називають "Перлиною Дунаю". Тут можна побачити такі пам'ятки, як Будайська фортеця, Рибальський бастіон і будівля угорського парламенту. Ці місця можна відвідати або абсолютно безкоштовно, або заплативши скромний вступний внесок (найдорожчим є останній, який стягує приблизно 30 доларів США за дорослого). День в угорській столиці обходиться в середньому в 48,7 долара.

Сараєво (Боснія і Герцеговина)

Столиця Боснії та Герцеговини є одним з найбільш недооцінених напрямків Європи. Сараєво є ідеальним містом для мандрівників, які хочуть познайомитися з багатою історією та культурою регіону з обмеженим бюджетом. Тут можна прогулятися вулицями Старого базару, відправитися на безкоштовну оглядову екскурсію по Латинському мосту і Вічному вогню. У цьому місті можна скуштувати місцеві страви, такі як гулаш, бурек і чевапі. У боснійській столиці день відпочинку вартуватиме 49,59 доларів .

Нагадаємо, команда експертів із подорожей з Inghams визначила 10 "незіпсованих" туристами країн світу. Зокрема, у цьому списку є Ісландія, Кіпр та Перу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 18.02.2024 03:30