Фото: vyo.travel

Варто відвідати хоча б раз у житті: експерти назвали 10 "незіпсованих" туристами країн світу

Команда експертів із подорожей з Inghams визначила 10 "незіпсованих" туристами країн світу. Зокрема, у цьому списку є Ісландія, Кіпр та Перу.

Про це пише Express.

"На жаль, багато найпопулярніших напрямків у всьому світі постраждали від надмірного туризму, забруднення та вирубки лісів. Однак є кілька країн, які залишаються відносно незайманими", — зазначає видання.

Експерти проаналізували публікації в Instagram про напрямки в усьому світі, щоб визначити, які з них мали найбільше згадок про "незіпсований" простір. Так, перше місце займає Ісландія. Її часто називають однією з найбезпечніших країн світу та "домом для деяких неймовірних місць природної краси". На думку фахівців, Ісландія — головне місце для споглядання північного сяйва, водоспадів, вулканів та найгарнішого пляжу у світі.

Однією з найпопулярніших визначних пам'яток Ісландії є водоспад Сельяландфосс. Його висота становить 60 метрів. Глибокий відступ позаду водоспаду дозволяє вільно пересуватися за ним, милуючись прекрасними видами з усіх боків. 

Водоспад в Ісландії

Водоспад в Ісландії. Джерело: www.express.co.uk

ТОП-10 найбільш незайманих країн у світі:

  1. Ісландія
  2. Австралія
  3. Ірландія
  4. Кіпр
  5. Коста-Рика
  6. Танзанія
  7. Нова Зеландія
  8. Перу
  9. Греція
  10. Грузія

Нагадаємо, раніше Інститут економіки та миру склав рейтинг найбезпечніших країн світу. Він враховує такі статистичні дані, як кількість вбивств та кількість ув'язнених, тероризм, військова міць та міжнародні конфлікти. Україна посіла 157 місце зі 163.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.02.2024 04:29