Фото: Нацбанк

Куди українцям нарахують тисячу від Зеленського: відповідь Мінекономіки

Кожен українець зможе отримати від держави виплату розміром у тисячу гривень. Її буде нараховано на віртуальну картку.

Про це заявив перший заступник міністра економіки Олексій Соболев в ефірі телемарафону.

"Це одна тисяча гривень на людину, незалежно від віку та соціального статусу. Використати можна протягом грудня-січня-лютого. Виплати будуть надходити на карту "Національного кешбеку". Це віртуальна картка, яку можна відкрити через "Дію", — пояснив Соболев.

Посадовець наголосив, що такі виплати позитивно вплинуть на розвиток мікро- та середнього бізнесу, адже буде обмежена кількість послуг, на які можна буде витратити кошти.

"Ці гроші марковані — тобто є визначене коло, куди їх можна витратити. Але також можна буде задонатити на ЗСУ", — зауважив перший заступник міністра.

Соболев також зауважив, що нових коштів для виплат українцям з бюджету виділяти не будуть. Зокрема, держава використає кошти, які були раніше виділені на різні програми підтримки.

"Це не нові кошти. Це кошти від існуючих програм, які ми переспрямуємо. Це кошти, які ми не встигаємо освоїти цього року. Крім того, ці кошти ми б точно не змогли спрямувати на армію, бо ці кошти були виділені донорами в наш бюджет, а там умова — не можна спрямовувати на військові видатки", — розповів заступник міністра економіки.

Нагадаємо, 25 жовтня під час свого вечірнього відеозвернення президент Володимир Зеленський заявив, що з 1 грудня в Україні запровадять нову програму підтримки українців. Йдеться про виплати по одній тисячі гривень на кожного громадянина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.10.2024 22:42