Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

По одній тисячі гривень кожному: Зеленський анонсував нову програмку підтримки українців

З 1-го грудня в Україні запровадять нову програму підтримки українців. Йдеться про виплати по одній тисячі гривень на кожного громадянина.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Зараз на всіх рівнях нашої держави має тривати підготовка до найближчих місяців. Опалювальний сезон. Зима. Багато роботи в енергетиці — це захист об’єктів, це робота над стійкістю системи. Готуються регіони, готуються громади, готуються військові. Крім таких системних речей, є рішення, які можна ухвалити безпосередньо для підтримки людей", — зазначив він.

Український президент доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка стане відчутною для кожної сім’ї в Україні.

"Є-підтримка для всіх наших людей — дорослі, діти, кожна сім’я в Україні. Тисяча гривень на людину — на родину це вийде по кілька тисяч гривень, і кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг, зокрема комунальних послуг, електрики. Квитки — це "Укрзалізниця". Українські лікарські засоби", — пояснив президент.

Він також доручив, щоби ці кошти можна було витратити на українські книжки, на культурні послуги, донатити на військових — волонтерам, на дрони.

"Усі деталі має визначити Кабмін і представити все це людям. Я чекаю цього найближчим часом. 1 грудня гроші мають бути у людей", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що сьогодні президент України Володимир Зеленський провів нараду з вищим військовим і політичним керівництвом. Він доручив розробити формат технологічної Ставки верховного головнокомандувача.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.10.2024 21:19