Фото: armyinform.com.ua

Кулеба здійснить візит до Брюсселя: названо дату

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить робочий візит до Брюсселя. Він відбудеться напередодні засідання Європейської ради, 11-12 грудня.

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

У ході візиту Кулеба  візьме участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС. Міністр приділить ключову увагу ухваленню 14-15 грудня Європейською Радою рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС.

"Окремою важливою темою стане залучення нової військової допомоги для України та спільне виробництво зброї, боєприпасів, військової техніки та іншого обладнання", — йдеться у повідомленні.

Під час візиту до Брюсселя Кулеба також візьме участь в міністерському засіданні Східного Партнерства, ключовою темою якого стане діяльність ініціативи у 2024 році з метою просування європейської інтеграції її учасників. До того ж програма візиту міністра також передбачає участь в засіданні Ради міністрів закордонних справ ГУАМ, а також двосторонні зустрічі із колегами-міністрами закордонних справ.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що на засіданні Європейської ради, яке відбудеться 14-15 грудня у Брюсселі (Бельгія), очікується рішення країн ЄС щодо офіційного початку переговорів з Україною щодо членства. У Євросоюзі абсолютна більшість підтримує цей крок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.12.2023 17:59