Фото: Instagram Дмитра Кулеби

Кулеба зробив заяву щодо збиття Польщею російських ракет над Україною

Збиття Польщею російських дронів та ракет, які летять у напрямку польського кордону, не призведе до участі Північноатлантичного альянсу у війні. Зокрема, Україна та Польща потребує підтримки від країн-членів Альянсу щодо цього питання.

Про це у четвер, 29 серпня, під час зустрічі міністрів закордонних справ європейських країн у Брюсселі заявив очільник МЗС України Дмитро Кулеба, пише Politico.

Він наголосив, що проситиме міністрів дозволити використання можливостей протиповітряної оборони в країнах Європейського Союзу, зокрема Польщі, для захисту частини повітряного простору України від російських атак.

"Я не ставлю під сумнів готовність Польщі створювати захисні механізми, вони не можуть це зробити самостійно. Нам потрібні партнери, щоб підтримати їх у цьому", — зауважив він.

За його словами, "аргумент про те, що це призведе до участі НАТО у війні, недійсний". Кулеба додав, що Польща не вступить у війну, якщо буде збивати ракету чи дрон, який летить у її напрямку і потенційно може завдати шкоди на польській території. 

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр та міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш повідомляв, що серед країн-членів НАТО є "великий скептицизм" щодо збиття Польщею російських ракет, які перебувають у повітряному просторі України.  Він наголосив, що "жодна країна одноосібно не прийматиме такі рішення".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.08.2024 12:45