Фото: Офіс президента

Україна хоче створити з країнами НАТО коаліцію для збиття російських ракет

Президент Володимир Зеленський доручив дипломатам пропрацювати в рамках ради "Україна-НАТО" можливість створення коаліції для збивання російських ракет над територією України.

Під час спілкування з журналістами в День Повітряних сил ЗСУ очільник держави наголосив, що наразі необхідно  проробляти технічні можливості для застосування авіації сусідніх країн проти тих чи інших російських ракет, які б’ють по Україні.

Водночас Зеленський визнав, що таке рішення буде складним для партнерів, оскільки вони бояться зайвої ескалації.

"Але ми боремося з цим і працюватимемо. У нас, на мою думку, є непоганий варіант нашої ради "Україна—НАТО". Я дав відповідне завдання нашим дипломатам працювати з НАТО, щоб була така зустріч, щоб було напрацьовано і дату, коли ми зможемо обговорити саме це питання", — сказав президент.

Очільник держави додав, що такої коаліції Україні сьогодні не вистачає і це потрібно зробити вже давно.

"Це велика відповідальність для однієї країни-сусіда — допомагати нам збивати ракети. Хоча я вважаю, що це, безумовно, треба було зробити давно. Я думаю, що є ще такий інструмент — щоб країни НАТО проговорили з Україною можливості такої невеличкої коаліції країн-сусідів, які будуть збивати ракети ворога", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, 4 серпня президент Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що Україна отримала перші американські винищувачі F-16. Президент поки не розкриває деталі, які саме завдання будуть виконувати або вже виконали перші F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 04.08.2024 18:08