Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Польщі заявили про скептицизм НАТО щодо збиття російських ракет в Україні

У країнах-членах Північноатлантичного альянсу є "великий скептицизм" щодо збиття Польщею російських ракет, які перебувають у повітряному просторі України.

Про це заявив віце-прем'єр та міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, пише PAP. 

Зазначається, що український уряд обговорює з польською владою, можливість збиття Польщею російських ракет і безпілотників над територією західних областей України. Водночас Косіняк-Камиш зазначив, що в країнах НАТО щодо цього питання є великий скептицизм. Він наголосив, що "жодна країна одноосібно не прийматиме такі рішення".

"Я не бачу в НАТО прихильників, щоб це рішення було ухвалено", — додав міністр.

Раніше, а саме 27 серпня, під час форуму "Україна 2024. Незалежність" президент Володимир Зеленський заявляв, що потрібне рішення щодо знищення російських ракет і дронів, які летять у бік Польщі, але для цього потрібна підтримка інших країн. Він зауважив, що Варшава не може бути наодинці з таким рішенням. Треба, щоб Вашингтон підтримав відповідне рішення польського уряду та додав, що "тоді нам буде легше".

Косіняк-Камиш також зазначив, що не здивований подібними проханнями президента Володимира Зеленського, бо "це його роль". Проте Польща прийматиме рішення в першу чергу на користь власних національних інтересів, каже Косіняк-Камиш. Також він зауважив, що наразі Польща пожертвувала все, що могла пожертвувати Україні.

Нагадаємо, раніше Косіняк-Камиш повідомляв, що Польща зможе передати Україні свої винищувачі МіГ-29, тільки після того, як отримає більш сучасну заміну. Зокрема, йдеться про винищувачі F-35, які країна замовила у США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.08.2024 13:11