Фото: "Мілітарний"

"Тільки після отримання нових літаків": у Польщі зробили заяву щодо МіГ-29 для України

Польща зможе передати Україні свої винищувачі МіГ-29, тільки після того, як отримає більш сучасну заміну.

Про це повідомив міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, передає портал Wirtualna Polska.

Зокрема, польський міністр відповів на заяву президента Володимира Зеленського про те Україна очікує рішення Польщі щодо надання винищувачів МіГ-29. Водночас, на думку українського лідера, увага Варшави до обороноздатності Києва "трохи зменшилася".

Своєю чергою Владислав Косіняк-Камиш наголосив, що Польща ухвалює рішення через призму своєї безпеки й уже зробила для України все, що могла.

"Я знаю, що Україна потребує багато зброї, але наші партнери з України також повинні розуміти, що польська держава повинна зберегти свої можливості. І це є пріоритетом для мене як міністра оборони", — додав він.

Посадовець зазначив, що рішення про передачу ЗСУ винищувачів можуть ухвалити лише після того, як польські Військово-повітряні сили будуть посилені новими літаками. Зокрема, йдеться про винищувачі F-35, які країна замовила у США.

"Тільки після отримання нових літаків можна буде по-іншому розпоряджатися старими літаками, такими як МіГ-29, які зараз все ще використовуються зокрема для виконання місій із захисту польського повітряного простору. Тоді ми будемо ухвалювати рішення", — додав він.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що Україні необхідно продовжити зусилля щодо знищення російських засобів протиповітряної оборони в російському тилу та на окупованій території за допомогою західної зброї великої дальності. Це дасть можливість ефективно використовувати літаки F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2024 22:40