Фото: defence-ua.com

Зеленський: Україна дуже потребує польських МіГів

Україна очікує рішення Польщі щодо надання винищувачів МіГ-29. Водночас увага Варшави до обороноздатності Києва "трохи зменшилася".

Про це у вівторок, 27 серпня, під час форуму "Україна 2024. Незалежність" заявив президент Володимир Зеленський.

"Я порушую одне питання — нам потрібні дуже ваші МіГи, ми знаємо про ці літаки. Поки що немає позитивного рішення", — наголосив гарант.

Також Зеленський зазначив, що потрібне рішення щодо знищення російських ракет і дронів, які летять у бік Польщі, але для цього потрібна підтримка інших країн. Він зауважив, що Варшава не може бути наодинці з таким рішенням. Треба, щоб Вашингтон підтримав відповідне рішення польського уряду та додав, що "тоді нам буде легше".

Раніше, а саме 19 липня, посол України в Польщі Василь Зварич повідомляв, що Варшава може передати українським військовим всі літаки МіГ-29, які перебувають на її озброєнні.

"Поки що передано 10 МіГ-29, але не виключено, що Польща передасть решту  близько 20 літаків цього типу, які в них ще залишаються на озброєнні", — повідомив посол.

Зварич зауважив, що швидше за все це станеться після того, як до Польщі почнуть надходити літаки від країн Заходу.

"Цей процес уже розпочався (Польща отримала від Південної Кореї перші винищувачі FA-50  ред.). Польща зараз є серед 11 країн, які задекларували готовність розпочати тренування українських пілотів на F-16", — пояснив посол.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що Україні необхідно продовжити зусилля щодо знищення російських засобів протиповітряної оборони в російському тилу та на окупованій території за допомогою західної зброї великої дальності. Це дасть можливість ефективно використовувати літаки F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2024 16:42