Пошуки польських військових. Джерело: PAP

У Польщі досі шукають "повітряний об'єкт", який учора залетів з України: деталі

У вівторок, 27 серпня, в Польщі вирішили збільшити кількість військових, які беруть участь у пошуках невідомого об'єкта, що напередодні порушив повітряний простір Польщі з території України.

Про це заявив речник Оперативного командування Збройних сил Польщі Яцек Горишевський. Військового цитує Polsat News.

За інформацією журналістів і військових, пошуки тривають на території гміни Тишовце в її північно-західній частині.

"На місці події вже перебуває понад 100 солдатів Сил територіальної оборони. Це наземні пошуково-рятувальні групи", — розповів Горишевський.

Він додав, що наразі не планується збільшувати територію, на якій проводяться пошуки. Раніше зазначали, що пошуки ведуться переважно в лісових масивах та на сільськогосподарських полях.

"Наземні пошуково-рятувальні групи Сил територіальної оборони підтримують оперативні війська в районі гміни Тишовце. Солдати Другої Люблінської та 19-ї Надбужанської бригад територіальної оборони залучені до пошуку об'єкта, який влетів у повітряний простір Польщі", — зауважили польські військові.

Як відомо, в понеділок під час масованої ракетної атаки російських окупантів повітряний простір Польщі порушив невідомий об'єкт. За словами, оперативного командувача збройних сил Польщі генерал-майора Мацея Кліша, об'єкт підтвердили радіолокаційні дані від щонайменше трьох станцій. Він перетнув кордон о 06:43 за польським часом на широті українського Червонограда. Ймовірно, це був безпілотник, але його не збили "через погодні умови".

Нагадаємо, що 26 серпня в південно-східній частині Польщі підняли польську та союзну авіацію. Це було пов’язано із загрозою російських ракетних ударів у західній частині України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.08.2024 12:30