Фото ілюстративне. Джерело: польські ЗМІ

Польща підняла авіацію через ракети, які взяли курс на Захід України

У понеділок, 26 серпня, в південно-східній частині Польщі підняли польську та союзну авіацію. Це пов’язано із загрозою російських ракетних ударів у західній частині України.

Про це повідомило Оперативне командування польської армії у соцмережі Х.

"З раннього ранку спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов'язана з завданням ударів по об'єктах, які розташовані, в тому числі на західній території України", — йдеться в повідомленні.

За інформацією військових Польщі, останню таку активізацію діяльності російської авіації, під час якої завдавали ударів на Заході України, фіксували 8 липня цього року.

"Усі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі запущено, а оперативне командування на постійній основі стежить за ситуацією", — додали в Оперативному командуванні польської армії.

Своєю чергою, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив про ракети, які тримають курс на Львівську область.

"Крилата ракета над Львівщиною. Наразі рухається у напрямку Ходорова", — зазначив він у своїх соцмережах о 08:43.

Як відомо, сьогодні російські окупанти масовано атакують Україну ракетами й ударними безпілотниками типу "Шахед". По всій країні оголошено повітряну тривогу. На Вінниччині, у Кропивницькому, Кривому Розі та Харкові пролунали вибухи.

Нагадаємо, що в Полтавській області зафіксовано влучання в промисловий об’єкт. Про це поінформувала місцева влада.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2024 08:54