Фото: ОПЗЖ

Квартира вартістю майже 200 млн рублів: у дружини нардепа Бойка виявили нерухомість у Москві

У народного депутата та колишнього співголови забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа — За життя" Юрія Бойка виявили нерухомість в столиці країни-агресорки. Квартира загальною площею 220 квадратних метрів та вартістю 192 мільйони рублів оформлена на дружину нардепа Віру Бойко.

Про це повідомляють журналісти "Схем" на проекті "Радіо Свобода".

Журналістам вдалося встановити, що квартира нардепа розташована в елітному районі у самому центрі Москви у Зачатівському провулку. Її загальна площа 220 квадратних метрів, а офіційна кадастрова вартість становить 192 мільйони рублів (приблизно 77 мільйонів гривень за курсом НБУ).

 квартира бойко у москві

квартира бойко у москві

Фото: radiosvoboda

Житловий комплекс, в якому Бойко придбав нерухомість, називається "Ваш клубный дом". Судячи з рекламного оголошення, це — "елітний особняк в одній із найпрестижніших локацій столиці, в районі Золотої милі".

Згідно з даними декларації Бойка, станом на кінець 2022 року вартість цієї нерухомості становить всього 2 мільйони 726 тисяч гривень і придбана вона у 2006 році, через два місяці після його призначення міністром палива та енергетики в уряді Віктора Януковича.

 

Витяг з державного реєстру нерухомості РФ, який вдалося отримати журналістам, свідчить про те, що Бойко квартиру в центрі Москви не продавав і вона досі перебуває у його власності.

"Схеми" звернулись до Юрія Бойка із проханням повідомити, чи користується хтось з його родини цією квартирою або вона здається в оренду, а також — чому він вирішив зберігати заощадження в Москві навіть після початку бойових дій у 2014 році. Втім жодної відповіді від депутата журналісти не отримали. 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Юрій Бойко має нерухомість та бізнес в Москві. Оточення парламентаря займається спільним бізнесом з лояльними до Кремля підприємцями. Зокрема, дружина нардепа довгий час працювала у російській частині бізнесу Мирона Горіловського — власника найбільших заводів з виготовлення труб у Росії. З 2015 по 2018 рік Віра Бойко отримувала зарплатню з фірм Горіловського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 13.12.2023 11:52