Фото: росЗМІ

Лавров на засіданні ОБСЄ влаштував скандал через бойкот делегатів (відео)

У четвер, 30 листопада, під час виступу російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова на саміті ОБСЄ в Північній Македонії із зали вийшли деякі делегати. Під час виступу дипломат виголошував тези російської пропаганди.

Про це пише The Guardian.

Лавров звинуватив держави НАТО та Євросоюзу, що вони нібито "своїми руками зруйнували військово-політичний вимір ОБСЄ" і тепер організація перебуває на межі прірви. У відповідь окремі делегати почали покидати зал. Коли представник режиму Путіна побачив, що міністри залишають засідання, попросив "дати йому спокій".

"США та Європа ввели проти Росії тисячі санкцій і поставили хрест на широкій практичній кооперації між Сходом та Заходом", — заявив глава МЗС РФ.

Зазначимо, що на цьогорічне засідання міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ запросили Сергія Лаврова. Через це бойкот засіданню публічно оголосили міністри закордонних справ Польщі та держав Балтії.

Нагадаємо, 28 листопада речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко також заявив, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не братиме участі в зустрічі ОБСЄ на міністерському рівні у Скоп'є (Північна Македонія). Причина — участь російської делегації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.11.2023 17:59