Фото: Instagram Андрія Луніна

Легендарний англійський клуб цікавиться Луніним: українець вагається з трансфером

Український голкіпер Андрій Лунін розмірковує про своє майбутнє в мадридському "Реалі". У нашого земляка є пропозиція від клубу англійської Прем'єр-ліги, а саме від лондонського "Арсеналу".

Про це повідомляє El Partidazo de COPE.

За даними видання, стосунки Луніна з головним тренером "Реала" Карло Анчелотті стали холодними, тож він міг би прийняти деякі пропозиції, які є на столі. Італійський фахівець явно робить ставку на бельгійську зірку Тібо Куртуа, про що свідчить його вихід у стартовому складі на фінальний матч Ліги чемпіонів попри непогану гру Луніна і той факт, що бельгієць пропустив увесь сезон через травми.

Як зазначає видання, в Андрія Луніна є чинний контракт до 2025 року, і "Реал" пропонує йому продовжити угоду до 2029 року.

Минулого сезону 25-річний воротар зіграв 31 матч, який пропустив 32 голи та 12 разів відстоявши "на нуль".

Нагадаємо, український голкіпер Андрій Лунін провів у запасі увесь фінальний матч Ліги чемпіонів, в якому його "Реал" здолав дортмундську "Боруссію" з рахунком 0:2. При цьому наш земляк вважає цей поєдинок найкращим матчем іспанського гранда у фіналі Ліги чемпіонів.

Андрій Лунін у сезоні-2023/2024 відстояв більшість матчів за "Реал". Загалом на його рахунку 12 "сухих" поєдинків за мадридську команду. У шести матчах плей-оф Ліги чемпіонів Лунін пропустив вісім голів. У чвертьфінальній серії пенальті проти "Манчестер Сіті" українець потягнув два пенальті від чинних володарів трофея.

Лунін також потрапив до попередньої заявки збірної України на Євро-2024. Підготовку до турніру українці розпочнуть у понеділок, 3 червня, товариським матчем проти Німеччини.

Ще 13 травня стало відомо, що український воротар мадридського "Реала" Андрій Лунін погодився продовжити угоду з "вершковими" до 2029 року. Футболіст готовий поборотися за місце в основі із зірковим голкіпером Тібо Куртуа.

Варто зазначити, що Андрій Лунін потрапив у символічну збірну сезону Ліги чемпіонів за версією порталу Sofascore. Показник голів, яким наш воротар запобіг у престижному турнірі, склав 2,12.

Цікаво, що Андрій Лунін приніс луганській "Зорі" чималий бонус завдяки виграшу іспанського клубу у розіграші Ліги чемпіонів. Колишня команда Луніна отримає один мільйон євро у вигляді бонусів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 12.06.2024 18:07