Андрій Лунін. Джерело: Instagram

Поставив усі крапки над "і": український воротар Лунін розповів, чи зіграє в фіналі Ліги чемпіонів

Український голкіпер Андрій Лунін зіграв усі матчі плей-оф Ліги чемпіонів. Однак вирішальну гру найпрестижнішого клубного футбольного турніру у світі він буде змушений пропустити.

Про це сам Андрій Лунін повідомив на своїх сторінках у соціальних мережах.

Перед фіналом український воротар не тренувався разом із мадридським "Реалом" через хворобу. Перед тим, як вирушити на матч 1 червня, у клубі розповідали про пропущені українцем тренування через підвищену температуру.

В оголошеній "Реалом" заявці на фінал Лунін фігурує серед переліку чотирьох голкіперів, проте зараз стало відомо, що українець уже гарантовано не потрапить до складу на гру.

"Дуже шкода, що я не можу готуватися до найважливішої гри в сезоні та моєму житті. Дякую всім за повідомлення та підтримку", — написав Лунін.

Його відсутність означає, що вперше у плей-оф Ліги чемпіонів нинішнього сезону ворота "Реала" захищатиме інший голкіпер.

Фінал Ліги чемпіонів "Боруссія" (Дортмунд) — "Реал" (Мадрид) відбудеться в суботу, 1 червня. Початок зустрічі — о 22:00 за київським часом.

Андрій Лунін у сезоні-2023/2024 відстояв більшість матчів за "Реал". Загалом на його рахунку 12 "сухих" поєдинків за мадридську команду. У шести матчах плей-оф Ліги чемпіонів Лунін пропустив вісім голів. У чвертьфінальній серії пенальті проти "Манчестер Сіті" українець потягнув два пенальті від чинних володарів трофея.

Лунін також потрапив до попередньої заявки збірної України на Євро-2024. Підготовку до турніру українці розпочнуть у понеділок, 3 червня, товариським матчем проти Німеччини.

Нагадаємо, що 13 травня стало відомо, що український воротар мадридського "Реала" Андрій Лунін погодився продовжити угоду з "вершковими" до 2029 року. Футболіст готовий поборотися за місце в основі із зірковим голкіпером Тібо Куртуа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 30.05.2024 22:37