Фото: соцмережі / ілюстративне

Ракети летіли балістичною траєкторією: подробиці нічної атаки на столицю від Повітряних сил

У ніч на 11 грудня російська армія атакувала Київ повітряними цілями, які летіли балістичною траєкторією. Силам протиповітряної оборони вдалося збити вісім ворожих об'єктів.

Про це у Telegram повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"За попередньою інформацією, близько 04:00 11 грудня 2023 року російські окупанти завдали ракетного удару по Київській області. Загалом протиповітряною обороною знищено вісім повітряних цілей, що летіли в напрямку столиці балістичною траєкторією", — йдеться у зведенні військових.

Атака Києва 11 грудня: що відомо

У Києві вночі у понеділок, 11 грудня, пролунала серія вибухів. Це сталося до оголошення повітряної тривоги: після гучних звуків у місті увімкнулися сирени. Попередньо, внаслідок роботи протиповітряної оборони по ворожих цілях сталося падіння уламків в Дарницькому та Голосіївському районах.

Мер міста Віталій Кличко уточнив, що, за повідомленням мешканців, у Голосіївському районі уламок ракети пошкодив дах житлового будинку.

Також за даними чиновника, у Дарницькому районі виникла пожежа в недобудованій будівлі внаслідок падіння уламка ракети. Ще один уламок у цьому ж районі упав на газон, пожежі та пошкоджень в будинках поруч немає. До медиків за іншою адресою в Дарницькому районі звернулися місцеві мешканці.

Водночас у КМВА зазначили, що у Дарницькому районі Києва в житловому будинку вибиті шибки, попередньо уламками скла травмувалась дитина та двоє дорослих.

Нагадаємо, 8 грудня рашисти здійснили масовану ракетну атаку: частина повітряних цілей прямувала у бік столиці. На околицях Києва працювали сили ППО: усі ракети були знищені ще на підльоті до столиці. На Київщині влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не було, однак внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в області були пошкодження приватних будинків у декількох громадах. Також удар прийшовся по Павлограду на Дніпропетровщині, де були загиблий та поранені.

За даними Повітряних сил Збройних сил України, того дня протиповітряна оборона збила 14 із 19 ракет. Згодом у Генштабі уточнили, що росіяни вдарили по Україні 20 крилатими ракетами Х-101/Х-555, балістичною ракетою "Іскандер-М" та шістьома ракетами С-300.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.12.2023 06:31