Фото: Pexels

У Києві пролунали вибухи: військові попередили про ракетну небезпеку

У Києві вночі у понеділок, 11 грудня, пролунала серія вибухів. Це сталося до оголошення повітряної тривоги. Після гучних звуків у місті увімкнулися сирени.

Одразу після цього Повітряні сили Збройних сил України повідомили про ракетну небезпеку для Київської області.

"Увага! Київська область — ракетна небезпека!" — поінформували військові.

Мешканці повідомляють, що чули близько 04:12 серію гучних вибухів. За кілька хвилин після цього пролунали сирени про повітряну тривогу.

Станом на 04:24 мапа повітряних тривог має такий вигляд:

мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Нагадаємо, 8 грудня рашисти здійснили масовану ракетну атаку: частина повітряних цілей прямувала у бік столиці. На околицях Києва працювали сили ППО: усі ракети були знищені ще на підльоті до столиці. На Київщині влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не було, однак внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в області були пошкодження приватних будинків у декількох громадах. Також удар прийшовся по Павлограду на Дніпропетровщині, де були загиблий та поранені.

За даними Повітряних сил Збройних сил України, того дня протиповітряна оборона збила 14 із 19 ракет. Згодом у Генштабі уточнили, що росіяни вдарили по Україні 20 крилатими ракетами Х-101/Х-555, балістичною ракетою "Іскандер-М" та шістьома ракетами С-300.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.12.2023 04:24