Фото ілюстративне. Джерело: BBC

Лише 10% правди: Росія приховує інформацію про втрати на війні

У Росії все більше розпочинають висловлювати невдоволення через неналежний доступ до інформації про невдачі окупаційної армії на фронті. Зокрема, за вересень під Бахмутом окупанти, ймовірно, втратили понад 1 500 солдатів, але про це не розповідають громадськості.

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Він повідомив, що нещодавно низка російських блогерів обурилися через невказаного союзника генерал-лейтенанта Андрія Сичова.

Його нібито усунули від командних обов'язків через військові невдачі в районі Бахмута. Є інформація, що збройні сили Росії, ймовірно, у вересні цього року тільки там втратили 1 500 осіб.

Також з'являються повідомлення про заборону на публікацію негативних новин про бойові події в Україні в російських медіа та серед воєнних кореспондентів. За даними експертів з Інституту стратегічних досліджень, у росЗМІ публікують лише 10-20% усієї правдивої інформації. Водночас решту приховують від громадськості з різних причин.

Нагадаємо, що Інститут вивчення війни також повідомив, що армія країни-агресорки, ймовірно, розгорнула частини щонайменше двох бригад Центрального військового округу для посилення наступальних дій сил на Авдіївському напрямку. Зокрема, за інформацією фахівців, три російські бригади брали участь у нещодавніх атаках на Авдіївці разом із підкріпленнями у вигляді бригад з псевдореспубліки "ДНР".

Деякі із цих бригад донедавна діяли вздовж лінії Сватове — Кремінна, і новосформована 25-та загальновійськова армія, ймовірно, замінила їх. Її склад тримав оборону на цьому напрямку, що дало змогу іншим на відпочинок і відновлення перед розгортанням на складнішій ділянці лінії фронту. Це пояснює нещодавнє просування росіян у раніше застійну ділянку фронту на Авдіївському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2023 12:01