Фото: Офіс президента

Лише перша хвиля: Зеленський зробив важливу заяву щодо наступу РФ на Харківщині

Президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні ситуація у Харківській області "контрольована", але не "стабілізована". Проте це може бути лише перша хвиля атак російського наступу.

В інтерв’ю AFP український гарант наголосив, що загалом наступ Росії "може складатися з кількох хвиль, була перша хвиля" в Харківській області.

За словами Зеленського, російські війська просунулися на відстань від п’яти до 10 кілометрів уздовж північно-східного кордону, перш ніж їх зупинили українські сили. 

"Ми повинні бути тверезими і розуміти, що вони йдуть углиб нашої території. А не навпаки. І це все ще їхня перевага", — зауважив гарант.

До того ж, на думку президента, рашисти "хочуть атакувати" Харків, хоча розуміють, що це буде "дуже важко". Водночас "якщо так триватиме й далі, ми будемо змушені створити зону безпеки".

Крім того, Зеленський закликав союзників розгорнути дві батареї ППО Patriot, щоб захистити небо над Харківською областю над Україною.

"Вони (російські окупанти, — ред.), як звір... Якщо вони відчують десь слабкість у цьому напрямку, вони будуть тиснути", — наголосив глава держави.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський 17 травня заявив, що ситуація на Сході України досить складна. Росіяни "розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів". Попереду, за його словами, очікуються важкі бої.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.05.2024 10:59