Фото: ілюстративне. Джерело: ДТЕК

Литовська компанія виділила на відновлення енергосистеми України 4 млн євро

Литовська компанія Ignitis Group внесла чотири мільйони євро до фонду енергетичної підтримки України. Кошти спрямують на закупівлю обладнання для відновлення української енергетичної інфраструктури.

Як повідомляє прес-служба підприємства, нові потужності, які матимуть об'єм у 120 мегаватів, дадуть змогу забезпечити електроенергією близько 420 тисяч домогосподарств.

Зазначається, що це має значний вплив на енергетичну систему України на тлі майбутніх холодів і не припинюваних атак окупантів на українські енергетичні об'єкти. Генеральний директор Ignitis Group Дарюс Майкштанас наголошує, що ця допомога надасть можливість відновити основні функції енергосистеми, забезпечивши важливі життєві потреби українців.

Фонд енергетичної підтримки для України був створений для надання фінансової допомоги у відновленні критичної енергетичної інфраструктури країни. Ним керує секретаріат енергетичної спільноти у співпраці з Європейською комісією, урядами інших держав і міжнародними організаціями. Виділення коштів від Ignitis Group офіційно затвердили у вівторок, 8 жовтня. 

Так, через те, що наразі триває повномасштабна російсько-українська війна, детальна інформація про об'єкти та області, які отримають допомогу, не розголошуються.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас інформував, що литовська агенція оборонних ресурсів готова закупити дрони у п'яти місцевих виробників. Йдеться про суму у вісім мільйонів євро. Безпілотники передбачені для литовських і українських сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.10.2024 01:25