Фото ілюстративне. Джерело: delfi.lt

Литва оголосила про закупівлю дронів у місцевих виробників для себе й України

Литовська Агенція оборонних ресурсів закупити дрони у п'яти місцевих виробників. Йдеться про суму у вісім мільйонів євро. Безпілотники передбачені для литовських і українських сил.

Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас. Його цитує видання Delfi. Він зазначив, що закуплені дрони передадуть литовській армії та Збройним силам України.

Агенція оборонних ресурсів підписала контракти з п'ятьма литовськими компаніями: Dangolakis, RSI Europe, Ltmiltech, Granta Autonomy і Unmanned Defense Systems.

Литовській армії нададуть понад 2,3 тисячі FPV-дронів за 3 мільйони євро, а Збройним силам України — майже п’ять тисяч дронів того ж типу за 5 мільйонів євро.

Дрони як для України, так і для литовської армії закуповують з усім додатковим приладдям, обладнанням і навчанням, необхідним для запуску й управління.

"Ми прагнемо заохочувати виробництво дронів і антидронів у Литві. Випробування, які відбулися в Україні, та підписання договорів – це величезний імпульс і значущий крок для наших виробників дронів. Ця закупівля, безсумнівно, пов'язана з основоположними інтересами національної безпеки", — сказав Кащюнас.

Планується, що перші дрони надійдуть в Україну наприкінці вересня цього року. Всі дрони доставлять як Збройним силам України, так і литовській армії до кінця цього року.

Раніше прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте анонсувала новий пакет військової допомоги з комплексами протиповітряної оборони й іншим обладнанням, який має надійти в Україну до початку вересня.

Нагадаємо, що 24 серпня Інгріда Шимоніте під час свого візиту в Україну взяла участь в урочистостях до Дня Незалежності у Києві. Свій виступ вона виголосила українською мовою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2024 11:35