Фото: Офіс президента

"Святкуватимемо перемогу без русні": прем'єрка Литви виступила українською в Києві (відео)

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте під час свого візиту в Україну взяла участь в урочистостях до Дня Незалежності у Києві. Свій виступ Шимоніте виголосила українською мовою.

Зокрема, під час своєї промови прем'єрка Литви заявила, що світ "святкуватиме українську перемогу разом — зі світлом, газом і без русні".

Вона також привітала українців із головним державним святом та наголосила, що для неї велика честь відзначати День незалежності України у Києві.

"Як і весь цивілізований світ, захоплююсь вами і щиро вас вдячна. Адже захищаючи свою землю і державність, ви захищаєте нас усіх: мою батьківщину Литву, Європу і увесь демократичний світ. Дякую вам", — сказала Шимоніте.

Посадовиця зазначила, що день перемоги України над російськими загарбниками скоро обов'язково настане, а святкуватимемо його в українському Криму і вільному та гордому Маріуполі.

"Я не лише сподіваюсь, я вірю, що день перемоги скоро обов'язково настане. Що ми разом святкуватимемо його в українському Криму і вільному та гордому Маріуполі. Що українці, які отримали прихисток у Литві, повернуться і відбудують міста ЄС та НАТО — Донецьк та Луганськ. Що у домівки на Сумщині, Харківщині, Херсонщині знову повернуться українські діти. Що обіймуть своїх близьких хоробрі українські захисники та захисниці, які повернуться з передової та з полону. Що ми разом станемо свідками вироків для усіх, хто здійснював нелюдські воєнні злочини проти українського народу і держави, і для кожного, хто віддавав варварські накази. Що перемога України та міжнародний трибунал принесуть чесний і стійкий мир для України і для нашого спільного дому — Європи", — зазначила вона.

Шимоніте запевнила, що Литва і надалі підтримувати Україну у боротьбі із державою-агресоркою Росією. 

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден привітав українців з Днем Незалежності та заявив, що Україна завжди була і залишиться вільною державою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.08.2024 14:47