Фото: Офіс президента

"Україна залишиться вільною": Байден привітав українців з Днем Незалежності

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден привітав українців з Днем Незалежності та заявив, що Україна завжди була і залишиться вільною державою.

Таку заяву Байдена опубліковано на сайті Білого дому.

"Коли народ України відзначатиме свій День Незалежності, нехай буде ясно: коли почалася безглузда війна Росії, Україна була вільною країною. Сьогодні це все ще вільна країна. І війна закінчиться тим, що Україна залишиться вільною, суверенною та незалежною державою", — зазначив Байден.

Крім того, американський лідер розповів, що 23 серпня провів перемовини зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським "щоб підтвердити це повідомлення та висловити непохитну підтримку Америки народу України".

"Протягом двох з половиною років вони відбивали жорстокий наступ Росії та повернули понад половину території, захопленої російськими військами в перші дні війни. Вони залишилися непохитними перед обличчям жахливих воєнних злочинів і звірств Росії. І день за днем ​​вони захищають цінності, які об’єднують людей в обох наших націях і в усьому світі, зокрема й незалежність" — зазначив Байден.

Нагадаємо, 23 серпня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України. Це сталось після розмови президента США Джо Байдена з лідером України Володимиром Зеленським.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.08.2024 08:59