Фото: соцмережа X міноборони Литви

Литва оголосила про новий пакет військової допомоги для України: що туди увійшло (фото)

У суботу, 28 вересня, Литва оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги. Наша держава отримає від союзників боєприпаси, логістичне обладнання та іншу техніку.

Про це у соцмережі X повідомило міністерство оборони Литви.

"Литва зміцнює оборону України новою партією військової підтримки: логістичне обладнання, боєприпаси, ноутбуки тощо. Наша підтримка непохитна, наша рішучість чітка: Україна переможе, бо свобода завжди перемагає. Разом до перемоги", — пише прес-служба оборонного відомства Литви.

Литва у суботу, 28 вересня, оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги

Скріншот з соцмережі X міноборони Литви

Варто зазначити, що 28 серпня Литва передала Україні новий пакет військової допомоги. Зокрема, до нього увійшли системи протидії безпілотникам.

Раніше повідомлялось, що Україна отримає від Сполучених Штатів Америки озброєння вартістю у 2,4 мільярда доларів. Воно ввійшло до нового пакету військової допомоги. Джо Байден також видав указ про виділення 5,55 мільярда доларів на допомогу Україні з американських запасів.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас інформував, що литовська агенція оборонних ресурсів готова закупити дрони у п'яти місцевих виробників. Йдеться про суму у вісім мільйонів євро. Безпілотники передбачені для литовських і українських сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 28.09.2024 15:31