Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Байден анонсував $8 млрд військової допомоги Україні: що входить у цей пакет

Україна отримає від Сполучених Штатів Америки озброєння вартістю у 2,4 мільярда доларів. Воно ввійшло до нового пакета військової допомоги. Джо Байден також видав указ про виділення 5,55 мільярда доларів на допомогу Україні з американських запасів.

Про це повідомили прес-служби Пентагона та Білого дому. У Пентагоні, зокрема, зазначили, що пакет дозволить надати Україні додаткову протиповітряну оборону, безпілотники та боєприпаси класу "повітря-земля", а також зміцнить оборонну промислову базу України та підтримає її потреби в обслуговуванні та підтримці.

Озброєння передадуть Україні в рамках Ініціативи зі сприяння безпеці України. Це означає, що зброю закуповуватимуть у промисловості, а не надаватимуть з американських запасів.

До нового пакета на 2,4 мільярда доларів увійшли:

  • боєприпаси та підтримка для українських систем ППО;
  • боєприпаси класу "повітря-земля";
  • безпілотники та компоненти для підтримки українського виробництва дронів;
  • обладнання для боротьби з безпілотниками;
  • безпілотні надводні судна;
  • обладнання захищеного зв'язку;
  • обладнання та матеріальні засоби для підтримки українського виробництва боєприпасів;
  • запасні частини, технічне обслуговування та підтримка, а також інше допоміжне обладнання.

Це 21 пакет у межах цієї ініціативи для України від США.

"США продовжуватимуть працювати разом із близько 50 союзниками та партнерами в рамках Контактної групи з питань оборони України та пов'язаних з нею коаліцій, щоби забезпечити підтримку, необхідну Україні для перемоги у війні", — запевнили в Міноборони США.

При цьому, крім пакета, президент США Джо Байден видав указ про виділення 5,55 мільярда доларів на допомогу Україні з американських запасів. До речі, про такий пакет від США президент України Володимир Зеленський заявляв ще сьогодні вдень.

Нагадаємо, що перед розмовою з Джо Байденом у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США на чолі з лідерами демократів і республіканців у сенаті Чаком Шумером і Мітчем Макконнеллом. Він ознайомив їх із ключовими пунктами плану перемоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2024 22:52