Володимир Зеленський і Джо Байден. Джерело: Офіс президента України

Зеленський зустрівся з Байденом: ЗМІ дізналися про перші деталі переговорів

У четвер, 26 вересня, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден прийняв у своїй адміністрації українського колегу Володимира Зеленського. Американський лідер пообіцяв пришвидшити фінансування України до кінця своєї каденції. Зеленський розповів Байдену про план перемоги України.

Про це повідомила агенція Reuters. Журналісти зазначили, що перед зустріччю із Зеленським Байден запевнив, що США продовжуватимуть займатися майбутніми оборонними потребами України.

Зокрема, США планують посилити позицію Києва на потенційних перемовинах із Росією, пришвидшивши фінансування, поки Байден ще офіційно обіймає посаду президента до січня. В Зеленського також запланована зустріч з віце-президенткою США Камалою Гарріс.

Український президент за підсумками обговорення з американським президентом подякував за "рішучу підтримку рішень, які допомагають захистити Україну та українців". Він нагадав про 26 двосторонніх безпекових угод з України з міжнародними партнерами, заснованих на декларації безпеки G7. А також виокремив угоду про безпеку зі США, назвавши її дуже важливою, яку Київ буде повністю виконувати.

"І дуже важливо, що ми поділяємо спільне бачення безпекового майбутнього України в ЄС і НАТО. Україна робить безпрецедентну кількість реформ на цьому шляху", — наголосив Володимир Зеленський.

Український президент також представив Байдену план перемоги України у війні проти Російської Федерації.

"Зараз ми готуємося до узгодження деталей, щоби посилити цей план, скоординувати наші позиції, наші команди працюватимуть разом, щоби забезпечити реалізацію наших подальших кроків", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що перед розмовою з Джо Байденом у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США на чолі з лідерами демократів і республіканців у сенаті Чаком Шумером і Мітчем Макконнеллом. Він ознайомив їх із ключовими пунктами плану перемоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.09.2024 22:28