Зустріч Зеленського з американськими сенаторами. Джерело: Офіс президента України

Зеленський ознайомив американських сенаторів із планом перемоги України: на черзі — зустріч із Байденом (відео)

У четвер, 26 вересня, у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США на чолі з лідерами демократів і республіканців у сенаті Чаком Шумером і Мітчем Макконнеллом. Він ознайомив їх із ключовими пунктами плану перемоги.

Про це повідомив Офіс президента України. Зеленський подякував обидвом партіям Сенату, адміністрації президента США та всьому американському народу за важливу військову, економічну, енергетичну та гуманітарну підтримку України.

"Тут, у столиці США, ми маємо багато друзів, які з перших днів повномасштабного вторгнення стоять пліч-о-пліч з українцями в боротьбі за свободу та незалежність. Дякую кожному члену Сенату за таку підтримку", — сказав президент.

За словами Володимира Зеленського, такі зустрічі особливо важливі саме зараз, коли перед початком опалювального сезону Росія посилює ракетні атаки на об’єкти критичної інфраструктури.

Серед тем, які український президент обговорив із членами Сенату США, найбільшу увагу приділили ситуації на передовій, першочерговим потребам українських воїнів, спільному виробництву зброї та ключовим напрямам подальшої американської підтримки. Пріоритет України — додаткові системи ППО та ракети до них.

"Окремий фокус розмови — посилення санкційного тиску на державу-агресорку, а також використання доходів від заморожених російських активів для потреб України", — підсумували в Офісі президента України.

Після цього Володимир Зеленський поїхав на зустріч із Джо Байденом, на якій український президент представить план перемоги. Ці перемовини якраз тривають.

Нагадаємо, раніше кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп розкритикував президента України Володимира Зеленського через те, що той відмовляється домовлятися із країною-агресоркою Росією про мир.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.09.2024 21:32