Фото: pravda.com

Литва вдарила по Білорусі національними санкціями

У четвер, 20 квітня, щодо громадян Росії та Білорусі парламент Литви затвердив національні санкції. Це сталось у зв'язку з війною в Україні.

Про це повідомляє LRT.

Зазначається, що депутати змогли подолати вето президента: 99 членів Сейму проголосували за ухвалення закону без поправок, запропонованих президентом, семеро проголосували проти й двоє утрималися.

Згідно із затвердженим законом про обмежувальні заходи, з 2 травня цього року до 3 травня 2024 року для росіян і білорусів буде обмежено отримання литовських віз, статусу електронного резидента. Також для них буде введена заборона на ввезення українських гривень.

У громадян Росії виникнуть труднощі під час в'їзду до Литви та при придбанні нерухомості, а їхні заяви на отримання посвідки на проживання в Литві тимчасово не прийматимуть.

Ухвалений закон також призупиняє приймання заяв на отримання візи від громадян Росії та Білорусі, за винятком випадків, коли посередником у видачі візи виступає Міністерство закордонних справ Литви. Це дасть змогу в'їжджати в Литву особам, яких переслідують московський і мінський режими.

Також для громадян Російської Федерації в Литві не прийматимуть заяви на отримання тимчасової посвідки на проживання. Ця норма діятиме до травня 2024 року. Виняток буде зроблено для тих, для кого посередником виступає уповноважений урядом Литви орган або у кого є шенгенська віза, національна віза або посвідка на проживання в одній із країн Євросоюзу.

Варто відзначити, що частина обмежень для росіян не діятиме для білорусів.

Нагадаємо, Україна отримає новий пакет військової допомоги від Естонії. До нього увійдуть боєприпаси 155 мм калібру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.04.2023 21:40