Фото ілюстративне. Джерело: Прикордонний комітет Білорусі

Литва забороняє в'їзд у країну всім автівкам, зареєстрованим у Білорусі

Із п’ятниці, 16 серпня, в'їзд до Литви всіх легкових автомобілів, які зареєстровані в Білорусі, заборонений. Заборона поширюється на автівки незалежно від громадянства власника або водія.

Про це повідомив Державний прикордонний комітет Білорусі.

"Запроваджене з 18 липня обмеження на в'їзд до Литви легкових транспортних засобів, зареєстрованих на території Білорусі, не поширювалося на авто, які не призначені для продажу, а також на авто, які належать громадянам Білорусі, що мають чинну візу або посвідку на тимчасове / постійне проживання в країнах ЄС", — йдеться в повідомленні.

Тепер же, з п’ятниці, Литва поширює заборону на в'їзд на всі зареєстровані в Білорусі легкові автомобілі.

До речі, в країнах Балтія така практика є вже поширеною. Зокрема, з 16 липня легкові автомобілі з виданими в Білорусі реєстраційними номерами не можуть в'їжджати до Латвії. Естонія слідом за Латвією та Литвою теж заборонила в'їзд легковим автомобілям з виданими в Білорусі реєстраційними номерами.

Нагадаємо, що наприкінці червня Польща та країни Балтії надіслали лист до Європейського Союзу, в якому пропонують побудувати потужну лінію оборони на кордоні з Російською Федерацією та Білоруссю. Лідери чотирьох країн, які мають спільні кордони з Росією та Білоруссю, заявили, що проект, спрямований на захист 27 країн НАТО з 450 мільйонів мешканців, також потребуватиме фінансової підтримки всіх членів блоку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.08.2024 11:34