Фото: "Еспресо"

Литва частково закриває кордон з Білоруссю: відома причина

З 18 серпня Литва тимчасово закриває два пункти перетину кордону з Білоруссю. Уряд на засіданні ухвалив рішення тимчасово закрити пункти пропуску біля селищ Шумскас і Тверечюс.

Про це пише LRT.

За словами урядовців, через ці пункти їде переважно легковий та порожній вантажний транспорт і їхнє закриття не вплине на рух товарів через кордон з Білоруссю. 

Водночас прем’єрка Інгріда Шимоніте зазначила, що рішення важливо приймати узгоджено з сусідами, адже закриття більш ніж двох пунктів пропуску без координації може мати негативні наслідки для них. Президент Литви Гітанас Науседа раніше допускав, що Литва та її сусіди можуть закрити кордон з Білоруссю, якщо безпекова ситуація стане надто напруженою. 

Нагадаємо, ще на початку серпня президент Литви Гітанас Науседа заявив, що "вагнерівці" у Білорусі підійшли до литовського кордону. Країна посилює охорону кордонів. Під час зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким, президент Литви обговорив питання безпеки на кордоні та потенційні загрози від "вагнерівців". При цьому Науседа наголосив, що присутність найманців Євгена Пригожина у Білорусі є важливим фактором ризику для безпеки. Тож, за його словами, Польща та Литва мають бути готовими до різних сценаріїв. Литва вже посилила охорону своїх кордонів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.08.2023 16:18