На фото: Василь Ломаченко. Джерело: fightnews.info

Ломаченко битиметься за вакантний титул чемпіона світу IBF: коли відбудеться поєдинок

Український боксер Василь Ломаченко проведе поєдинок за вакантний титул чемпіона світу IBF у легкій вазі проти австралійця Джорджа Камбососа. Бій відбудеться 13 квітня.

Про це заявив промоутер боксера з України Боб Арум, повідомляє журналіст Майкл Бенсон у мережі Х

"Бій Василя Ломаченка з Джорджем Камбососом за вакантний титул чемпіона світу за версією IBF у легкій вазі у квітні в Австралії остаточно погодили", — заявив він.

Сам поєдинок має відбутися в Австралії. Попередньо планувалося його проведення у Перті. Водночас офіційного підтвердження ще немає. 

Варто додати, що пояс звільнився після того, як абсолютний чемпіон світу Девін Хейні зі США відмовився від усіх титулів та перейшов у першу напівсередню вагу (до 61,2 кг). 

Нагадаємо, український боксер Василь Ломаченко після бою за звання абсолютного чемпіона світу проти Девіна Хейні пообіцяв допомагати Україні та "своїй православній церкві". Водночас уродженець Білгород-Дністровського одягнув на себе жовто-блакитний прапор.

Варто відзначити, що Василь Ломаченко внесений до реєстру держзрадників, який веде рух "ЧЕСНО". Підстава для цього — пост боксера в Instagram з проповіддю митрополита Лонгіна, архієрея УПЦ Московського патріархату, у якому він звинувачує Україну, мовляв, країна почала війну проти Бога, проти церкви та проти українського народу.

Також раніше боксер публікував дві частини скандального інтерв'ю з Митрополитом Лукою, де той виправдовував війну Росії проти України. Відомо, що від початку повномасштабного вторгнення Ломаченко вступив у лави тероборони, але покинув службу заради бою проти Джеймена Ортіза.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 19.12.2023 22:09