Фото: Белта

Лукашенко кличе Орбана в гості: з'явилась реакція Угорщини

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко запросив прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана відвідати його країну з візитом. Сторони нібито обговорять низку серйозних питань.

Про це повідомляє AP.

Зазначається, що самопроголошений президент Білорусі передав запрошення Орбану через міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, який нещодавно відвідував Мінськ. Лукашенко стверджував, що готовий "до діалогу з європейськими країнами" і запросив Орбана "для обговорення серйозних питань".

Своєю чергою керівник прес-служби угорського прем'єра Берталан Хаваші заявив, що Орбан розгляне запрошення після повернення з саміту Євросоюзу в Брюсселі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков звинуватив Угорщину і Сербію у тому, що вони допомагають підтримувати "воєнну машину" російського агресора Володимира Путіна.

Раніше лідери Європейського Союзу не змогли ухвалити рішення щодо надання Україні траншу допомоги у розмірі 50 мільярдів євро. Зазначається, що на саміті 27 національних лідерів Європейського союзу прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти надання траншу нашій державі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.10.2023 18:32