Фото: pixabay.com

Магнітні бурі у серпні: чого чекати в останній місяць літа

05 СЕРПНЯ 2023 09:30

На початку серпня на Сонці зафіксували спалах, який позначиться на землі. Його вплив буде найбільш відчутним наприкінці доби 4 серпня, а також у суботу, 5 серпня.

Про це інформує The Watchers.

У повідомленні йдеться про те, що спалах на Сонці стався 2 серпня, за словами вчених, й спровокував викид корональної маси. Тож існує ймовірність помірних штормів рівня G2.

Коли у серпні очікуються магнітні бурі

Магнітні бурі виникають через збурення у магнітному полі Землі, які спровоковані спалахами на Сонці. У серпні 2023 року таких періодів буде кілька. Вчені прогнозують щонайменше три шторми, які можуть негативно впливати на людей.

Зокрема, на початку серпня була слабка магнітна буря. Її завершення прогнозують вже наприкінці доби 4 серпня. Натомість дещо сильніша станеться вже 12 і 13 серпня. Її оцінюють у пʼять балів, і називають потужною. Третю магнітну бурю прогнозують на кінець серпня — 20-21 серпня. Проте вона буде слабшою за ту, що відбудеться в середині місяця. Її активність вчені оцінюють у чотири бали.  

Що таке магнітні бурі

Магнітні бурі — це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може вплинути на здоров'я. Магнітні бурі впливають на людей дуже по-різному. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння. Найбільш чутливі до них метеочутливі й літні люди, власники хронічних хвороб і вагітні жінки. У середньому магнітна буря триває від двох до п'яти днів.

Наслідки магнітних бур

Найбільший вплив магнітних бур відчувають люди похилого віку та ті, що мають хронічні хвороби. Найпоширеніші симптоми — це головний біль, підвищений тиск, прискорений пульс, втома, біль у м'язах, суглобах, іноді — у серці, запаморочення, нудота, загострення хронічних захворювань.

Як захиститися від впливу магнітних бур

У пікові дні магнітних бур лікарі радять відмовитися від сильних фізичних навантажень і менше перебувати на сонці. Також краще перенести магнітні коливання допоможе хороший сон. 

Важливо також пам'ятати про правила харчування — під час бур варто відмовитися від фаст-фуду, жирної їжі та алкоголю. Людям із хронічними хворобами медики радять носити з собою аптечку з необхідними ліками. 

Нагадаємо, від 4 серпня протягом наступних кількох діб погода в Україні буде спекотною. Лише у західних областях можливі короткочасні дощі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 05.08.2023 09:30