Олександр Ващук. Фото: "Суспільне"

Майже 300 підтягувань на турніку: 25-річний спортсмен з інвалідністю встановив рекорд України (фото)

Мешканець Волині Олександр Ващук, який пересувається на інвалідному візку, встановив національний рекорд України з підтягування на турніку. Колишній 25-річний паралімпієць виконував вправу протягом години.

Про це повідомили у Володимирській міській раді.

"14 липня на міському стадіоні "Олімп" два володимирських спортсмени встановлювали національний рекорд України кожен у своїй вправі", — йдеться у повідомленні.

Олександр Ващук

Так, Олександр Ващук, якому за тиждень виповниться 26 років, здійснив найбільшу кількість виходів силою на дві руки на турнік. За 60 хвилин волинянин підтягнувся на перекладині 285 разів, тим самим побивши світовий рекорд австралійського спортсмена, результат якого — 239. Посвідчення рекордсмена спортсмену вручила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Олександр Ващук

Що відомо про Олександра Ващука

Ващук входив до резервного складу паралімпійської збірної України з біатлону та лижних перегонів. Пересуваючись у колісному кріслі, він бере участь у марафонах та займається плаванням. На даний час працює у компанії YaсhtWay. Спортсмен багато тренується. Своїм прикладом Олександр надихає людей та показує, що в повноцінному житті та досягненні мрії немає і не повинно бути жодних обмежень, зокрема, й для людей з інвалідністю.

Олександр Ващук

Усі фото: Олександр Ващук. Джерело: Володимирська міська рада

Нагадаємо, у квітні легкоатлет Олександр Погорілко встановив новий рекорд України з бігу на 400 метрів. Таке досягнення йому підкорилася на змаганнях Curacao Sprint Fest у Віллемстаді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.07.2024 21:33