Фото: Генштаб ЗСУ

Майже 50 атак на двох напрямках: Генштаб повідомив, де найгарячіша ситуація

Російські загарбники продовжують штурмувати позиції українських захисників. Загалом, від початку доби 2 вересня відбулося 105 бойових зіткнень. Найважча ситуація спостерігається на Покровському і Курахівському напрямках, де ворог 45 разів намагався прорвати оборону Збройних сил України. Проте наші захисники зупиняють ворога, тримають рубежі та руйнують плани росіян. 

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Покровському напрямку противник здійснив 29 штурмових дій у районах населених пунктів Воздвиженка, Зелене Поле, Миролюбівка, Новогродівка, Крутий Яр, Гродівка та Михайлівка. Також росіяни здійснили авіаудар по Олександрополю. Сили оборони України стримують натиск військ РФ та уже відбили 18 атак, проте ще точаться 11 боїв. 

На Курахівському напрямку загарбники атакували 16 разів поблизу Українська, Георгіївки та Костянтинівки. Чотирнадцять спроб просунутися вперед відбито ЗСУ. Два боєзіткнення ще тривають.

На Харківському напрямку відбулося чотири боєзіткнення. Ворог штурмував оборонні рубежі українських військових поблизу Вовчанська, де досі тривають два зіткнення.

На Куп’янському напрямку з початку доби точилося 13 боїв. Рашисти проводять наступальні дії біля Синьківки, Петропавлівки, Глушківки, Колісниківки, Стельмахівки та Берестового. На цей час продовжуються три атаки окупантів.

На Лиманському напрямку противник дев’ять разів штурмував українських військових неподалік Греківки, Дружелюбівки, Макіївки та Невського. Чотири атаки ЗСУ відбили, п’ять боїв ще тривають.

На Сіверському напрямку Сили оборони успішно зупинили чотири наступи окупантів поблизу Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку відбулося три боєзіткнення. Загарбники наступали у бік Калинівки та Кліщіївки. Одна атака досі продовжується. Ситуація тут під контролем українських військ.

На Торецькому напрямку росіяни намагалися витіснити підрозділи ЗСУ із займаних позицій неподалік Торецька, Щербинівки, Неліпівки та Романівки. Чотири боєзіткнення завершено, шість боїв ще триває. До того ж авіація ворога випустила НАРи біля Дружби та скинула два КАБи поблизу Дачного.

На Времівському напрямку противник 15 разів штурмував українські позиції, зокрема, біля Водяного, Вугледара і Пречистівки. Сім боїв завершено, вісім атак досі продовжуються. Крім цього, загарбники били НАРами по Костянтинівці та Новодарівці.

На Оріхівському напрямку ворог наступальних дій не проводив, але залучивши авіацію, здійснив удари по районах Новоандріївки та Малої Токмачки.

На інших напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 2 серпня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 617 600 (+1300) осіб ліквідовано;
  • танків — 8601 (+9);
  • бойових броньованих машин — 16 786 (+26);
  • артилерійських систем — 17 646 (+10);
  • РСЗВ — 1177 (+1);
  • засоби ППО — 940;
  • літаків — 368;
  • гелікоптерів — 328;
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня — 14 537 (+30);
  • крилатих ракет — 2557;
  • кораблів/катерів — 28;
  • підводних човнів — 1;
  • автомобільної техніки та автоцистерн — 23 925 (+44);
  • спеціальної техніки — 2993 (+2).

Нагадаємо, за даними британської розвідки, впродовж останніх семи днів російська окупаційна армія прискорила наступ на Покровському напрямку. Наразі росіяни перебувають за 10 кілометрів від околиць Покровська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2024 17:20