Майже 60% європейців підтримують вступ України в НАТО

16 ВЕРЕСНЯ 2017 15:22

58% європейців підтримують вступ України в НАТО. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного в серпні паризьким відділенням Kantar Public, інформує TrueUA.

В ході опитування, громадянам Німеччини, Франції, Італії, Литви, Великобританії, Польщі та Нідерландів були задані питання про можливе приєднання України до НАТО за умови відповідності всім умовам членства в альянсі. У кожній країні опитано трохи більше 1 тис. респондентів.

Виявилося, що навіть в найбільш скептичних Франції та Нідерландах 49% респондентів дали позитивну відповідь. У Литві та Польщі вступ України підтримують більше 70%.

Основний аргумент на підтримку вступу України в ЄС в тому, що це стратегічний інтерес НАТО. Також європейці вважають, що це стане заохоченням за ризик в протистоянні з Росією. Поляки в основному вважали за краще третій варіант - «Включення України в НАТО допоможе нам протистояти російській агресії».

У противників вступу України в НАТО найпопулярнішим був аргумент «Включення України в НАТО може привести до війни з Росією». У французьких та італійських противників євроатлантичної інтеграції України основним був аргумент «Я проти приєднання до НАТО будь-якої нової країни».

Світ, 16.09.2017 15:22