Фото: ілюстративне. Джерело: ДСНС

Майже все місто в диму: біля Херсона через російський обстріл спалахнула масштабна пожежа

Вночі 9 серпня війська країни-агресорки обстріляли передмістя Херсона. Внаслідок цього спалахнула масштабна пожежа.

Про це повідомила Херсонська обласна військова адміністрація.

За даними місцевої влади, вогонь спалахнув на відкритій території за межами міста. Однак через сильний вітер дим швидко поширився та затягнув майже весь Херсон. Наразі пожежники докладають усіх зусиль, щоб загасити займання. 

"До поліпшення ситуації зі станом повітря рекомендовано закрити вікна вдома та не виходити зайвий раз на вулицю. Якщо є очищувач повітря, то увімкніть його на максимум", — наголосили в ОВА.

Натомість начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко уточнив, що палає на великій території, тому оперативно загасити вогонь немає можливості. Ситуація ускладнюється високою ймовірність того, що ділянки, де вирує вогонь, можуть бути ще не розміновані.

"Просимо із розумінням поставитися до цієї ситуації і за можливості не перебувати на відкритому просторі. Рятувальники і працівники наших КП роблять усе можливе, щоб швидше ліквідувати наслідки чергового терористичного акту армії РФ проти мирного населення", — зазначив посадовець.

До того ж на період задимленні місцевих мешканців закликають скористатися захисними масками, адже це зменшує потрапляння забруднених часток до органів дихання. 

Також херсонцям радять пити багато води — до 2-3 літрів на день та уникати фізичної активності. Зокрема, підвищений питний режим сприятиме тому, що токсини не накопичуватимуться і буде працюватиме видільна система.

Нагадаємо, 4 серпня в селі Блітча Київської області під час гасіння пожежі рятувальники виявили два тіла без ознак життя. Загинула 69-річна жінка та 10-річний хлопчик.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.08.2024 10:15