Рашисти обстріляли передмістя Херсона: поранення отримали двоє людей

У вівторок, 19 грудня, війська країни-агресорки обстріляли житлові квартали у передмісті Херсона. Поранення отримали місцеві мешканці.

Про це повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

За словами посадовця, постраждали двоє людей, їм по 65 років. Обох поранених госпіталізовано до медзакладу.

"У чоловіка, зокрема, вибухова травма, контузія, закритий перелом променевої кістки правого передпліччя. У жінки діагностовано вибухову травму і множинні осколкові поранення рук і ніг", — повідомив Мрочко.

Наразі стан поранених оцінюється як середньої тяжкості.

За даними Херсонської обласної прокуратури, правоохоронці розпочали розслідування щодо чергового воєнного злочину Росії. 

"За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)", — наголосили у прокуратурі.

Нагадаємо, у ніч на 18 грудня 2023 року російські окупанти атакували Україну п’ятьма ударними безпілотниками типу Shahed. Вони прилетіли з району Приморсько-Ахтарськ (Росія).

Раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснював, що інтенсивність завдання ударів є індикатором запасів рашистських "шахедів". За його словами, якщо ворог використовує більше дронів, то це означає, що вони мають більше їх у наявності. Також це може свідчити про те, що Росія виготовляє їх у себе та продовжує отримувати від Ірану. За словами речника Повітряних сил, нещодавно окупанти застосували рекордну кількість "шахедів" — 75 одиниць, які летіли в бік столиці. Ймовірно, безпілотників ворог застосовуватиме більше, а ракет — менше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 17:55