Маккейн заявив про невиконання Трампом закону щодо санкцій

01 ЖОВТНЯ 2017 09:04

Двоє провідних сенаторів США Джон Маккейн і Бен Кардін заявили про те, що через два місяці після підписання закону про нові санкції щодо Росії, Ірану і Північної Кореї, президент США Дональд Трамп так і не почав його виконувати. Про це республіканець Маккейн і демократ Кардін написали в листі главі держави, інформує TrueUA з посиланням на Reuters.

У листі наголошується, що неділя, 1 жовтня, є крайнім терміном для адміністрації Трампа, щоб визначити «правила або інші вказівки» для ідентифікації будь-кого, хто працює від імені російських оборонних і розвідувальних секторів і підлягає санкціям.

«Тепер, коли наближаються крайні терміни, важливо, щоб ваша адміністрація виконувала закон повною мірою, щоб підтримувати і захищати інтереси Америки», - підкреслили сенатори.

Як відомо, Трамп критикував законопроект про санкції проти Москви і неохоче підписав прийнятий Конгресом закон. Адміністрація, зокрема, виступала проти положення, яке не дозволяло Трампу або будь- якому президентові полегшувати або скасовувати санкції проти РФ без згоди Конгресу.

Крім того, акт передбачає законодавче врегулювання санкцій проти Ірану і КНДР, які Трамп підтримує. 

Події, 01.10.2017 09:04