Макрон пропонує висилати іноземних злочинців без документів

16 ЖОВТНЯ 2017 09:39

Президент Франції пообіцяв жорсткіший підхід до мігрантів-правопорушників після вбивчого нападу тунісця на двох жінок у Марселі. Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що будь-який іноземець без документів, який вчинив злочин, буде депортований. Ця заява пролунала у неділю, 15 жовтня, в інтерв’ю телеканалам TF1 та LCI, повідомляє TrueUA з посиланням на DW.

Два тижні тому тунісець Ахмед Ханачі ножем убив двох жінок на вокзалі в Марселі.

«Ми вдамося до найжорсткіших заходів, ми зробимо те, що ми повинні зробити», - заявив Макрон.

29-річного Ханачі заарештували за дві доби до нападу після крадіжки у крамниці в Ліоні. Він був відомий поліції як дрібний злочинець, алкоголік і наркоман. Те, що його відпустили наступного ж дня після крадіжки, на думку Макрона, вказує на «серйозні прогалини» у роботі з іноземцями з проблемними документами.

Після атаки в Марселі Ханачі застрелили поліцейські. Терористичне угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад, але слідчі висловили сумнів, що зловмисник мав зв'язки з ісламістами.

Як повідомлялося, днями спеціальні слідчі в Німеччині опублікували звіт, в якому вказувалося на прорахунки в роботі німецької поліції, що могла би запобігти теракту в Берліні в грудні 2016 року, якби своєчасно затримала терориста - Аніса Амрі. Тунісець Амрі також був відомий правоохоронцям як злочинець і мав бути депортований.

Світ, 16.10.2017 09:39