Маневри «Запад-2017» використовують для прикриття перекидання ударних бронетанкових груп

10 СЕРПНЯ 2017 16:43

Севастополець Максим Майоров на своїй сторінці Facebook звернув увагу на історичні передумови, а саме військові маневри, які передували агресії Російської Федерації проти сусідніх держав. По повідомляє True UA з посиланням на Inform Napalm.  

«За дивним збігом обставин, російсько-грузинській війні 2008 року передували липневі навчання ЮВО ВС РФ «Кавказ-2008». Насправді нічого дивовижного тут немає. Військові маневри - ідеальне прикриття для розгортання необхідного контингенту для участі в озброєному конфлікті. У 2014 році РФ показала, що навчання можуть служити прикриттям не лише підготовки до війни, але і прикриттям самої війни. Тому кожні військові маневри Росії - потенційна загроза для сусідніх держав.

Це можуть бути просто навчання, а можуть виявитися складовою частиною плану агресії - відкритої або гібридної. Наступні великі навчання РФ «Запад-2017» почнуться у наших кордонів у вересні цього року.   

У свою чергу волонтери міжнародного розвідувального співтовариства Inform Napalm в ході моніторингу соціальних мереж і аналізу фотографій встановили, що з початку серпня 2017 року почалося масштабне переміщення російської військової техніки по усій лінії європейської межі Російської Федерації: від берегів Балтійського моря в Санкт-Петербурзі і до берегів Чорного моря, включаючи окупований український Крим.

 

Суспільство, 10.08.2017 16:43